Tip 1: vertel niet te veel over jezelf

Je kent het wel, de typische inleiding over het bedrijf aan het begin van een vacature. Don’t! Schep liever meteen een beeld van hoe het is om bij jou en in jouw team te werken. Wat de potentiële kandidaat over je bedrijf moet weten, leest hij verder wel in de functiebeschrijving en als hij meer wil weten, kan hij alles al op je website en sociale media vinden. Verspil geen ruimte en tijd aan iets waar de kandidaat weinig boodschap aan geeft, tenzij geen enkel ander bedrijf ter wereld doet wat jij doet.

 

Tip 2: het hoeven niet altijd opsommingstekens te zijn

Hoewel het verleidelijk kan zijn om kort en bondig het gewenste profiel en de jobinhoud te omschrijven, toch kan een doorlopende tekst minstens even aantrekkelijk zijn. Zeker als je verhalend en sprekend schrijft over hoe de bedrijfssfeer is en hoe bijvoorbeeld een dag in het bedrijf eruit kan zien voor een bepaalde functie. Wanneer wij de creatieve vrijheid krijgen voor een vacaturetekst, plaatsen wij bovenaan de tekst een kadertje met de absolute noodzakelijke zaken daar opgesomd, vergezeld van de titel ‘in een notendop’. Als de interesse dan al gewekt wordt, zal de kandidaat sowieso verder lezen, ook als er alinea’s met doorlopende tekst volgen.

Opgelet, de aanpak zal telkens afhangen van het type profiel dat je zoekt. Zoek je een eerder analytische persoon, zoals een ingenieur of softwareontwikkelaar, dan is een creatieve, doorlopende tekst minder geschikt. Ben je echter op zoek naar een copywriter of andere creatieveling, dan mag de vacaturetekst wel wat meer body hebben.

 

Tip 3:  see the bigger picture!

Een vacaturetekst is meer dan gewoon een tekst voor eenmalig gebruik. De tijd dat een vacature ook enkel nog op de eigen website en jobsites werd gepubliceerd, ligt ondertussen ver achter ons. Je kunt tegenwoordig een heuse online rekruteringscampagne opstellen zonder dat daar enorm veel tijd of budget voor nodig is.

Gebruik je wervende vacaturetekst als basis voor verschillende soorten content op sociale media. Denk bijvoorbeeld aan een getuigenis (in tekstvorm of op video) van een werknemer die je aan de vacature kunt koppelen, een gerichte Facebookadvertenties, Instagram Stories en nog zoveel meer.

Komt er weinig reactie op je vacaturetekst of weet je niet hoe je eraan moet beginnen? Neem vrijblijvend contact op met info@accolade.be. Wij helpen je graag verder!