Evernote schermafbeelding

Evernote

Evernote is een tool om notities te nemen en bij te houden, én een van de favorieten van onze eigen copywriter Phebe. Je kunt notities bundelen in notitieboeken, zodat je bijvoorbeeld per project, per klant of per dienst of product notities kunt structureren.

Heb je behoefte aan een manier om je ideeën niet verloren te laten gaan, vergaderverslagen bij te houden en informatie te delen met je hele team? Dan is Evernote een aanrader.

Phebe gebruikt Evernote voor zowel Accolade als haar eigen activiteiten in haar vrije tijd. Zo heeft ze aparte notitieblokken voor meetings, briefings voor opdrachten en marketingideeën. Evernote is een webapplicatie en heeft tevens een app die beschikbaar is op alle apparaten, maar de gratis versie is wel beperkt tot twee toestellen (wat de app betreft). Dat is echter geen probleem, want je kunt vanaf elk toestel ook online de webapplicatie gebruiken. Je hebt dus overal en altijd toegang tot al je notities dankzij Evernote.

Hootsuite schermafbeelding

Hootsuite

Je content bedenken en schrijven is één ding, alles op tijd gepubliceerd krijgen is een ander verhaal.

Wereldwijd gebruiken miljoenen mensen Hootsuite om al hun berichten voor sociale media in te plannen. Met de gratis versie kan je drie sociale kanalen koppelen aan je account en tot dertig berichten in één keer inplannen. Enkel met een betalende account kan je statistieken bijhouden en meer sociale profielen koppelen.

Een gelijkaardige tool is trouwens Buffer. Het grote voordeel van deze twee tools? Dat je wekelijks of zelfs maandelijks al je berichten voor sociale media kunt inplannen in een keer, zodat je ze op het moment zelf niet meer handmatig hoeft te verspreiden. Efficiënt en tijdbesparend!

Monday schermafbeelding

Monday

Monday.com is, in onze ogen, de ‘gepimpte’ versie van Excel. Je kunt er hele projecten mee beheren, met kleuren en statussen, je kunt taken aan collega’s toewijzen, je workflow opvolgen en de voortgang van projecten bekijken.

Je kunt het ook als eenvoudige tabel gebruiken voor je administratie, facturatie en to do’s. Een heel transparante manier om samen met je team aan projecten te werken of hen zicht te geven op elkaars planning. Wij gebruiken Monday zelfs voor onze content calendar. Het verhoogt onze productiviteit aanzienlijk en we werken efficiënter samen. Deze tool zouden we niet meer kunnen missen in ons dagelijkse werking.

Canva schermafbeelding

Canva

Canva is een website waarop je leuke visuals kunt maken. Je krijgt er kant-en-klare sjablonen en lay-outs voor allerlei kanalen, formaten en doeleinden, maar je kunt ook helemaal vanaf nul je eigen afbeeldingen maken. Denk aan visitekaartjes, flyers, Facebookberichten, Instagramverhalen, infographics, noem maar op.

Een handige, intuïtieve tool voor wie zelf snel afbeeldingen in zijn eigen huisstijl wil maken, ideaal voor je sociale media. Heb je echter nood aan professioneel grafisch werk of drukwerk? Dan doe je beter beroep op een grafische vormgever. Die heeft de technische en creatieve vaardigheden om grafische parels te maken en biedt meer mogelijkheden, want met Canva kan je natuurlijk niet alles zoals een graficus dat kan.

Adobe Sparkpost schermafbeelding

Adobe Sparkpost

Adobe Spark Post is een gratis app waarmee je op een eenvoudige manier indrukwekkende afbeeldingen kunt maken in je eigen huisstijl zonder dat je grafisch ontwerper hoeft te zijn. Adobe Spark Post biedt tal van creatieve opties om foto’s, tekst, vormen en andere elementen toe te voegen.

Net zoals Canva een erg intuïtieve app voor wanneer het snel moet gaan en toch professioneel moet overkomen. Opnieuw, wanneer het echt heel belangrijk is en op maat moet zijn, schakel je beter een grafische ontwerper in.

Hulp nodig bij jouw content marketing of heb je vragen? Misschien ben je op zoek naar informatie of ben je er nog niet van overtuigd dat content marketing iets voor jouw bedrijf is? Mail vrijblijvend naar info@accolade.be!

*Wij hebben geen enkele commerciële relatie met deze bedrijven en tools, en promoten deze louter ter inspiratie en omdat we er zelf erg fan van zijn.