Tools voor foto- en videobewerking

Canva

Canva is de tool bij uitstek om leuke visuals en afbeeldingen te maken. Een gratis account biedt je tal van mogelijkheden om aan de slag te gaan met vormen, foto’s, kleuren … Denk aan afbeeldingen, infographics, flyers en zelfs presentaties en posters. De app is zowel op je computer als op je smartphone beschikbaar en ondersteunt duizenden afbeeldingen, lettertypes, sjablonen, symbolen en illustraties. Upgraden kan na een gratis trial van 30 dagen, daarna betaal je € 8,99 per maand.

 

MOLDIV

MOLDIV is een bijzonder handige app voor fotobewerking. Deze tool stelt meerdere filters en thema’s, professionele bewerkingstools en designtools als stickers en tekst ter beschikking. Je kan er ook een collage me maken en de liefhebbers kunnen er zelfs hun huid gladder mee maken. Het grootste deel van de app is gratis, maar een aantal functies zijn betalend. MOLDIV is beschikbaar op Android en iOS, maar wel enkel mobiel.

 

iMovie

Spijtig voor de mensen met een Android-toestel, maar deze tool is er eentje speciaal voor de iPhone-gebruikers. Met iMovie bewerk je video’s en fragmenten op een heel eenvoudige manier. De app is volledige gratis en vooral geschikt om eenvoudige video’s te importeren, te bewerken en online te delen.

 

Premiere Rush

Premiere Pro is de professionele videobewerker van Adobe, maar heeft ook een gratis en mobiele versie: Premiere Rush. Voor deze laatste hoef je enkel een account aan te maken. Hier zijn opnieuw de meeste functies gratis, maar er zijn ook enkele betalende features. Het doel hetzelfde als dat van iMovie, maar Premiere Rush biedt wel meer mogelijkheden. We verwachten dan ook niets anders van Adobe!

 

Mojo

Mojo is onze favoriete tool om Instagram Stories te bewerken. Met deze app kan je van die mooie Stories maken waarvan het lijkt alsof er heel veel grafisch werk is ingekropen. Maar goed nieuws, jij kan dit ook! Het leuke aan de app is dat je er animaties en bewegende effecten aan toe kan voegen, en tekst en afbeeldingen kan combineren. De app is grotendeels betalend, maar er zijn een aantal gratis functies beschikbaar. Je krijgt ook regelmatig een aantal betalende Stories-templates gratis aangeboden om te testen. En we spreken wel van betalend, maar eigenlijk is de Mojo-app helemaal niet duur. Voor een jaarabonnement betaal je € 39,99 om onbeperkt mooie Stories te maken. Perfect voor je bedrijfsmarketing en voor content creators en influencers.

 

Tools om posts in te plannen

HootSuite

HootSuite is één van de beste tools om je sociale media en content te beheren. Met deze website én app kan je heel eenvoudig berichten inplannen op eender welk sociaal kanaal: Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn … In HootSuite kan je zien welke posts al klaar staan voor publicatie in een handig kalenderoverzicht. Een nieuwe post inplannen is eenvoudig: schrijf je bericht, voeg visuals of video’s toe, kies een datum en tijdstip, en klaar! HootSuite heeft een gratis versie [Anoniem1] waarmee je tot 3 accounts kunt koppelen en tot 30 posts, en enkel kunt inplannen. Wil je meer accounts toevoegen en statistieken opvolgen, en eventueel zelfs advertentiebudgetten toevoegen, [Anoniem2] betaal je vanaf € 25 per maand.

 

Op de sociale media zelf

Berichten inplannen op Facebook en Instagram kan je heel gemakkelijk met de sterke tool van Facebook zelf: Creator Studio. Op Twitter kan dat met Tweetdeck. Beide tools zijn heel intuïtief, perfect afgestemd op de kanalen omdat ze er dan ook eigendom van zijn én volledig gratis!

 

Tools om statistieken op te volgen

De beste tools om statistieken op sociale media op volgen, is het desbetreffende kanaal zelf. Dit is niet alleen volledig gratis, het werkt ook perfect en het is de meest efficiënte manier om de statistieken van je pagina’s, posts en advertenties op te volgen. Op Facebook en Instagram kan dit ook met Creator Studio en voor Instagram is ook de mobiele app Instagram Insights interessant. Daarnaast zijn er ook nog de statistieken die je op je bedrijfspagina’s zelf kunt bekijken. Twitter, LinkedIn, YouTube en Pinterest hebben zelf ook een eigen analyticstool. De ene is al wat uitgebreider dan de andere, maar meer heb je eigenlijk niet nodig.

Heb je hier een vraag over? Neem dan zeker en helemaal vrijblijvend contact met ons op via info@accolade.be.