Conceptueel denken

Vaak krijg je als copywriter de opdracht om enkel een brochure of een persbericht op te stellen. Betekent dit dat je altijd binnen het kader van die ene opdracht moet denken? Nee. Voor elke opdracht moet je je opnieuw inwerken in het bedrijf, het product of de dienst. Tijdens die fase zit je niet alleen samen met je klant voor een gedetailleerde briefing, maar zal je je ook vaak verdiepen in ander materiaal om de opdrachtgever en het product of de dienst beter te leren kennen. Denk maar aan de website, eerdere marketingcampagnes, mailings, testimonials en jaarrapporten. Op die manier kan je voor bepaalde opdrachten conceptueel en dus buiten de lijntjes gaan denken. Zo kan je er bijvoorbeeld voor zorgen dat jouw specifieke opdracht past binnen een campagne die op dat moment loopt, of dat jouw tekst later ook nog voor andere doeleinden kan worden gebruikt. Uiteraard lukt dit niet voor elke opdracht, maar vaak apprecieert de opdrachtgever het wel als je met hem of haar meedenkt.

Accolade copywriting copywriter

Tone of voice

Met tone of voice wordt de stijl bedoeld waarin de opdrachtgever gewoonlijk met zijn doelgroep communiceert. Als copywriter vertegenwoordig je de stem van het bedrijf. Met andere woorden, je tekst moet worden opgebouwd op basis van de communicatie- en huisstijl, de terminologie en het imago van de klant. Leef je in en schrijf alsof je een vaste werknemer bent van het bedrijf wanneer je als freelance copywriter voor een onderneming schrijft, of neem de rol van woordvoerder op jou wanneer je de interne copywriting voor je werkgever verzorgt.

Een copywriter leeft zich in in je bedrijf, op basis van een gedetailleerde briefing. Zo kan hij of zij jouw boodschap in een geschikte vorm gieten, op maat van jouw doelpubliek.
Accolade copywriting

Copywriting is, zoals gezegd, een vak dat je kan leren, maar bij Accolade kunnen ze het al. Je hoeft dus niet verder te zoeken. Voor websiteteksten, persberichten, brochures en alle andere tekstvormen ben je bij ons aan het juiste adres. Neem contact met ons op voor meer informatie via info@accolade.be.