Tip 1: begin met een boilerplate

Employer branding, ook wel je imago als werkgever, is tegenwoordig een onmisbaar marketingbegrip voor elk bedrijf. Werknemers hechten steeds meer belang aan de normen en waarden van het bedrijf waarvoor ze (willen) werken. Wanneer een medewerker zich niet langer kan scharen achter de visie van zijn werkgever, zal hij al snel andere oorden opzoeken. Voor werkzoekenden is dat niet anders. Start je vacature dus met een vijftal regels informatie over je bedrijf. Wat is je core business, wat is je langetermijnvisie en hoe zou je je bedrijfscultuur omschrijven? Schep sfeer!

 

Tip 2: wees zo concreet mogelijk

Zowel bij de profielbeschrijving als de omschrijving van het takenpakket is het erg belangrijk om zo concreet mogelijk te zijn. Zeg niet dat iemand ‘flexibel’ en ‘leergierig’ moet zijn, maar concretiseer: je zoekt iemand die het niet erg vindt om buiten de werkuren indien nodig ook iets af te werken, of die bereid is om avondschool te volgen om een extra taal onder de knie te krijgen. Veel mensen vinden het moeilijk om uit hun comfortzone te komen en zich kandidaat te stellen voor een functie waarvan ze niet exact weten wat van hen verwacht zal worden.

 

Tip 3: wees creatief

Zorg dat de sfeer en cultuur die in jouw bedrijf heerst voelbaar is in je vacature. Een vacature voor een advocaten- of boekhoudkantoor kan er eigenlijk niet hetzelfde uitzien als die voor een reclamebureau of een restaurant. Spring dus creatief om met je schrijfstijl. Je hoeft je ook niet altijd vast te houden aan de manier waarop de meeste vacatures zijn opgebouwd. Doe het gerust eens omgekeerd en wakker de interesse en nieuwsgierigheid van potentiële teamleden aan!

Een vacature in je bedrijf? Neem contact met ons op. Onze copywriter helpt je graag de juiste kandidaten te bereiken én te overtuigen!